top of page

Linda en Jurriaan.

Foto: Mascha Jansen

De makers van Orthopedieren: Jurriaan Goossens, Linda Braber, Pelle Bakker en Nicky Hettich.

 

De passie van Jurriaan voor techniek en ambachtelijk werk heeft ervoor gezorgd dat hij het vak van orthopedisch instrumentmaker heeft gekozen. Het is een schitterend beroep waarbij vakmanschap, vorm, materiaal en toepassing samenkomen in een hulpmiddel dat de kwaliteit van leven aanzienlijk kan vergroten.

 

In 2003 is hij zijn loopbaan als instrumentmaker bij Van Dinter Orthopedie begonnen – in de humane orthopedie. Hier heeft hij het vak geleerd en zijn diploma’s behaald. In die tijd groeide de vraag naar orthopedische hulpmiddelen voor dieren. Zijn interesse was meteen gewekt: een dier stelt immers heel andere eisen aan een hulpmiddel dan een mens. Hij vond het een uitdaging!

 

Na vele hulpmiddelen voor dieren gemaakt te hebben, heeft Jurriaan samen met Linda in 2013 Orthopedieren opgericht. Bij Orthopedieren is er alle tijd en aandacht die nodig is voor uw dier en de specifieke hulpvraag. 
Maatwerk dus, steeds opnieuw.

 

Linda maakt de leesten nadat er maat is genomen en een gipsafdruk is gemaakt. Tevens houdt zij zich bezig met het productieproces van de maatwerk schoenen en alle bandages.

Linda neemt voor Orthopedieren tevens de planning en communicatie voor haar rekening.

 

Nicky en Pelle.

Foto: www.fotomirror.nl

Pelle is in 2016 zijn carrière begonnen na zijn studie tot elektriciën. Dankzij zijn vader raakte hij bekend met het prachtige vak van orthopedisch techneut.

In 2019 ging hij zijn vader achterna en begon bij Rijndam Orthopedietechniek in Rotterdam. 

Daar is hij opgeleid in humane orthopedie en heeft hij zijn certificaten behaald. Ook heeft Pelle zich daar gespecialiseerd in het ontwikkelen en vervaardigen van carbon protheses en ortheses.

 

Bij ditzelfde bedrijf leerde hij (inmiddels zijn vrouw) Nicky kennen, die daar werkzaam was als technisch medewerkster en bandagist.

 

Nicky is in 2008 afgestudeerd als goudsmid, en heeft in 2016 de carrièreswitch gemaakt naar de humane orthopedie.

 

De combinatie van techniek, het ambacht en hulpmiddelen mogen vervaardigen voor honden is voor Pelle en Nicky een droom die uitkomt.

 

Op dit moment worden Nicky en Pelle door Jurriaan en Linda opgeleid voor het veterinaire deel van de orthopedie. 

Vanaf februari 2024 zullen zij zelfstandig Orthopedieren voort gaan zetten en nemen Linda en Jurriaan afscheid van het bedrijf.

MMF_02 Jip.jpg
bottom of page